FAQ 

Koko Moko pogosta vprašanja in odgovori.

O Koko Moko in skodelicah

Kdo ali kaj je Koko Moko?
KOKO MOKO je slovenska znamka brezčasnih retro emajliranih skodelic. Skodelice so kvalitetne izdelave, ki jih krasijo ljubki in domiselni motivi izpod rok mladega slovenskega grafičnega oblikovalca.
Kaj moram vedeti o emajlirani posodi?
Emajlirani piskrčki so varni za zdravje in so odlična izbira za vse, ki želite pripravljati zdravo hrano in pijačo. Emajlirane skodelice so prevlečene z emajlirano prevleko, ki je pravzaprav gladka površina iz stopljenega stekla. Površina je brez por, kar preprečuje namnožitev bakterij in je enostavna za čiščenje, kar nam iz zdravstvenega vidika omogoča neoporečno uporabo skodelic. Emajlirane skodelice ne vsebujejo zdravju škodljivih snovi in ne povzročajo alergičnih reakcij.
Za kakšna kuhališča so primerni emajlirani lončki?
Lončki so primerni za vse vrste kuhališč, tudi za indukcijske plošče. NIKOLI JIH NE SMEMO UPORABLJATI V MIKROVALOVNI PEČICI.
Ali so lončki primerni za pomivanje v pomivalnem stroju?
Za pomivanje lahko uporabimo vsa sredstva za pomivanje posode, izogibamo se agresivnih detergentov in kemikalij. Za bolj ekološko ozaveščeno uporabo čistilnih sredstev priporočamo za odstranjevanje vodnega kamna raztopino alkoholnega kisa in vode v razmerju 1:1. Prav tako so lončki primerni za pranje v pomivalnem stroju.
Ali je tisk na lončkih obstojen?
Potiskana emajlirana posoda je termično obdelana na izjemno visoki temperaturi (pribl. 800
stopinjah), naši motivi se torej zapečejo na emajlirano površino lončkov. Tisk na teh izdelkih je tako neoporečen in trajno obstojen tudi pri uporabi v npr. pečici in pomivalnem stroju več generacij.
Za kaj so emajlirani lončki sploh uporabni?
Emajlirani lončki so zelo uporabni ter hkrati popularni in prisrčni zaradi svoje sijoče steklaste površini, na kateri so natisnjeni domiselni motivi. Uporabljamo jih lahko doma v svoji kuhinji za kuhanje ali pogrevanje, v njih si lahko privoščimo svojo najljubšo kavo, čaj ali drug napitek. Primerni so za vse ljubitelje gor in hribolazce, saj se zaradi izredno trpežnega materiala ne polomijo, hkrati pa izjemno dobro zadržijo toploto napitka. Vzamemo jih lahko na kampiranje ali jih uporabimo nad taborniškim ognjem v naravi. Z njimi lahko razveselite svojo najljubšo osebo, saj so primerni tudi kot darilo. Možnosti za uporabo so neskončne.
Zakaj so emajlirani lončki prijazni do narave?
Emajlirani lončki so izdelani iz materialov, ki niso škodljivi za naravo in za naše zdravje. Z njihovo uporabo zmanjšamo uporabo npr. škodljivih plastičnih kozarčkov in lončkov, saj je emajl ob pazljivi uporabi in vzdrževanju praktično večen. Vzamete si jih lahko v hribe, planine, na morje ali pa si z njimi popestrite piknik s prijatelji v naravi.
Pri pakiranju lončkov KOKO MOKO uporabljamo biorazgradljive materiale, ki so primerni za
recikliranje. Lonček boste dobili lično zapakiran v škatlo iz kartona in zapolnjen z naravnim
materialom.

B2B sodelovanje

Ali ste odprti za sodelovanja?
Zelo veseli bomo vsakega poslovnega sodelovanja, pobud in idej. Če si bloger/ka, vloger/ka, fotograf/inja, podjetnik/ca, lastnik lokala,… z zanimivo idejo in vidiš lončke KOKO MOKO v svoji zgodbi, nam piši na info@koko-moko.com.

Načini plačila in dostava

Kakšni so možni načini plačila?
V spletni trgovini koko-moko.com so na voljo naslednji načini plačila:

  • z nakazilom na TRR: po izvedenem nakupu prejmete naročilo na e-naslov, naročilo pa odpremimo, ko je priliv viden na našem TRR. Plačilo mora biti izvedeno najpozneje v 2 dneh od datuma naročila, v nasprotnem primeru se naročilo zaključi kot neuspešno. Po prejemu plačila začne veljati rok za dobavo izdelkov, ki je 3-5 delovnih dni. Pri izdelkih narejenih po naročilu je lahko rok izdelave daljši, o čemer vas bomo obvestili na vaš e-naslov. Za nakazilo uporabite naslednje podatke:
    • • številka računa (IBAN): SI56 6100 0001 9759 441,
    • • kot referenco (SI00) uporabite številko naročila.
  • s PayPal računom: Če imate Paypal lahko na enostaven način poravnate znesek nakupa preko njega.

Račun pošljemo elektronsko na e-naslov kupca.

Kako mi boste dostavili naročene izdelke?

Dostava se izvaja preko Pošte Slovenije.

Stroški dostave so obračunani po veljavnem ceniku:

  • • vrednost nakupa do 35,00 €: 2,70 €,
  • • vrednost nakupa nad 35,01 €: brezplačno.

Strošek dostave je obračunan pred zaključkom nakupa.  Dostava velja za področje Slovenije.