-12%

Emajliran lonček in kava India Mysore

17.49  19.90 

Omejena izdaja paketov emajliranega lončka in kave za vse kafeholike. Paket vsebuje emajlirano skodelico Kavo! Kavo! Kavo, prosim in kavo India Mysore, ki je gosta in mehka, orientalska kava.

Količina kave:  100 g
Mletje: turški način


★ Slika je simbolična
Kategorija
Deli

Omejena izdaja paketov emajliranega lončka in kave za vse kafeholike in kavoljube.

Za kavo BaniBeans stoji nadobuden 19-letnik, ki je kot dijak pred dvema letoma začel sam pražiti in mleti kavo. Mladenič s podjetno žilico je kot ljubitelj dobre kave ugotovil, da v Sloveniji primanjkuje ponudbe prvovrstne kave. Prav tako je v Sloveniji zelo težko najti butično trgovinico, kjer lahko kupec izbira med različnimi vrstami kave, ne da bi vsebovale dodane umetne arome. Kave BaniBeans so povsem sveže pražene in sveže zmlete v Sloveniji, kar jim daje močno aromo in prijeten pookus v ustih. Kavna zrna so sveža in skrbno izbrana ter prihajajo iz največjih kavorodnih celin. S spoznavanjem najrazličnejših kavnih poslastic je kavo tudi sam vzljubil in  v vsak svoj izdelek vložil veliko ljubezni ter truda.

Paket ‘kafeholik’ vsebuje kavo India Mysore, ki je gosta in mehka, orientalska kava. Bogata in pisana tradicija pridelava kave v Indiji sega že v 17. stoletje. V gorovju jugozahodne Indije so iz izbranih sort ohranili le najboljšo vrsto kave, ki pa se nekoliko razlikuje od kave, ki je blizu Evropejcem. Je nekoliko nežnejša, svetleje pražena kava, vendar je njen pookus zelo izrazit in prijeten. Kava raste v senci dreves, kar ji daje rahel okus koščičastega sadja. Lahko bi rekli, da je India Mysore nekoliko bolj ‘ženska’ kava.

Poleg prvovrstne kave, ki je pražena in mleta v Sloveniji, dobite v paketu emajlirano skodelico, ki bo postala vaš najljubši spremljevalec doma ali v službi ob kavi, na izletu v planinah, na morju, v kampu ali na pikniku v družbi najboljših prijateljev, s katerimi boste ustvarjali nepozabne spomine.

Emajlirane skodelice so prevlečene z emajlirano prevleko, ki je pravzaprav gladka površina iz stopljenega stekla. Površina je brez por, kar preprečuje namnožitev bakterij in je enostavna za čiščenje, kar nam iz zdravstvenega vidika omogoča neoporečno uporabo skodelic.

Naši lončki so termično obdelani na izjemno visoki temperaturi (pribl. 800 stopinjah), torej se motivi zapečejo na emajlirano površino lončkov. Tisk na naših izdelkih je tako neoporečen in trajno obstojen tudi pri uporabi v pomivalnem stroju več generacij.

Volumen

0,37 l

Teža

165 g

Višina

8 cm

Premer

8 cm