Pogoji poslovanja

1. Splošno

Splošni pogoji spletne trgovine koko-moko.com so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1). Svetujemo vam, da jih pred uporabo spletne trgovine pazljivo preberete. Z uporabo spletne strani izrazite svoje strinjanje z navedenimi pogoji. Če se s pogoji ne strinjate, vas prosimo, da stran zapustite.

Spletna trgovina koko-moko.com si pridržuje pravico do spremembe pogojev na spletni strani kadarkoli, brez predhodnega obvestila. Vse spremembe so zavezujoče za kupce, zato vam priporočamo, da redno spremljate Pogoje poslovanja. S spletno trgovino koko-moko.com (v nadaljevanju tudi ‘spletna trgovina’) upravlja podjetje:

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine koko-moko.com, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med koko-moko.com in kupcem. Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Kupec je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 1. identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
 2. kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta),
 3. bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
 4. dobavljivost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletni strani, naj bi bil dobavljiv v razumljivem roku),
 5. pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
 6. vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene, razvidno mora biti ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
 7. način plačila in dostave,
 8. časovno veljavnost ponudbe,
 9. rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe ; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
 10. pojasnjen mora biti postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

2. Naročanje

Za nakup je potrebna registracija, tako da si obiskovalec ustvari račun oziroma s prijavo. Ob registraciji v spletno trgovino obiskovalec vpiše svoj e-naslov in geslo, ki ga izbere sam. E-naslov in geslo uporabnika nedvoumno določata in ga povezujeta z izpolnjenimi podatki. Z registracijo obiskovalec postane uporabnik in si s tem pridobi pravico do nakupa.

POSTOPEK NAKUPA

S klikom na gumb DODAJ V KOŠARICO, se izbrani izdelek doda v nakupovalno košarico, kjer lahko s klikom na gumb BLAGAJNA uporabnik preide na zadnji korak nakupa. Vpisati je potrebno podatke plačnika in izbrati način plačila. Pred zaključkom naročila je uporabnik seznanjen s stavkom ‘Prebral/-a sem in strinjam se s pogoji poslovanja spletne strani’  in se s klikom na okence zaveže k plačilu.

S potrdilom na gumb KUPITE SEDAJ uporabnik odda naročilo, nato mu spletna trgovina samodejno ustvari in pošlje elektronsko pošto s podrobnostmi naročila (izdelki, cene, količine, uporabnikovi podatki …). S tem je naročilo potrjeno, izdelki bodo poslani v najkrajšem možnem roku. Če je rok dobave več kot 5 delovnih dni, prodajalec o tem obvesti kupca.
Z zaključitvijo naročila prevzame uporabnik obveznost plačila.

3. Cene

Vse cene v spletni trgovini so navedene v EUR (€)  in so brez DDV (davek na dodano vrednost). DDV ni obračunan na podlagi 1. odstavka 94. člena Zakona o davku na dodano vrednost, saj nismo zavezanci za DDV.

Cene ne vsebujejo stroškov dostave. Vrednost poštnine se izpiše ob izračunu vrednosti naročila pred elektronsko potrditvijo naročila.

Cene so informativnega značaja in se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. V primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa. Hkrati bo ponudnik skušal najti rešitev, ki bo v obojestransko zadovoljstvo.

4. Načini plačila in dostava

V spletni trgovini koko-moko.com so na voljo naslednji načini plačila:

 • z nakazilom na TRR: po izvedenem nakupu prejmete naročilo na e-naslov, naročilo pa odpremimo, ko je priliv viden na našem TRR. Plačilo mora biti izvedeno najpozneje v 2 dneh od datuma naročila, v nasprotnem primeru se naročilo zaključi kot neuspešno. Po prejemu plačila začne veljati rok za dobavo izdelkov, ki je 3-5 delovnih dni. Pri izdelkih narejenih po naročilu je lahko rok izdelave daljši, o čemer vas bomo obvestili na vaš e-naslov. Za nakazilo uporabite naslednje podatke:
 • s PayPal računom: Če imate Paypal lahko na enostaven način poravnate znesek nakupa preko njega.

Račun pošljemo elektronsko na e-naslov kupca.

Dostava se izvaja preko Pošte Slovenije.

Stroški dostave so obračunani po veljavnem ceniku:

 • • vrednost nakupa do
 • • vrednost nakupa nad

Strošek dostave je obračunan pred zaključkom nakupa.  Dostava velja za področje Slovenije.

5. Rok dobave

Če je naročeni izdelek na zalogi (kar je razvidno že v spletni trgovini) je rok dobave takoj oziroma 3-5 dni, kolikor traja čas dostave.

Trgovec si pridržuje pravico podaljšati dobavne roke v primeru, da izdelka ni na zalogi ali zaradi logističnih težav.
Če imate vprašanje o stanju svoje pošiljke lahko pošljete sporočilo na elektronski naslov .

Roki dobav se razlikujejo glede na dobavljivost izdelka. Če naročenega blaga trenutno ni na zalogi, vas bomo obvestili po elektronski pošti ali telefonu o nameravanem roku dostave.

Kadar ima naročeno blago različne dobavne roke, bo dostavljeno v roku, ki velja za izdelek z najdaljšim dobavnim rokom.

6. Preklic naročila

Kupec lahko brez dodatnih stroškov prekliče naročilo do prejema elektronskega sporočila o tem, da je bilo naročilo odposlano. Preklic je možen na elektronski naslov info@koko-moko.com. V elektronskem sporočilu morate obvezno navesti ime in priimek kupca, naslov in številko naročila. V naslov vpišite PREKLIC NAROČILA.

7. Koda za popust

Koda za popust prinaša različne ugodnosti pri nakupu prek spletne trgovine koko-moko.com in je vedno časovno omejena.

 • Uporaba kode za popust:
  • Izberite artikle, ki jih želite kupiti in jih dajte v košarico.
  Ko končate z dodajanjem artiklov v košarico, nadaljujte s klikom na gumb Blagajna.
  Izberite način dostave, navedite naslov za dostavo in izberite način plačila.
  • V istem koraku v polje koda za popust vpišite kodo za popust in vnos potrdite s klikom na gumb Uporabi. Istočasno ni možno koristiti več kod za popust.
  Nato kliknite gumb Uporabi.
  • Pri enem nakupu je možno uveljaviti le eno kodo za popust.
  • Ko vpišete kodo za popust, se vrednost kode za popust avtomatsko odšteje od cene vašega naročila v zadnjem koraku
  • Koda za popust je enkratna koda, kar pomeni, da jo lahko uporabite le enkrat.
 • Koda za popust ni združljiva z ostalimi popusti. Velja samo za neznižane izdelke.

8. Odstop od naročenega blaga

Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od prevzema artiklov, prodajalcu sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema artiklov.

Odstop od pogodbe potrošnik sporoči pisno na e-naslov prodajalca

V primeru odstopa od pogodbe potrošnik prejeti artikel vrne ali po pošti na naslov sedeža prodajalca:

Samo vrnitev prejetih artiklov podjetju v roku za odstop od pogodbe se NE šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila artiklov, ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku Pošte Slovenije (priporočeno pismo).

Artikel je potrebno vrniti prodajalcu nemudoma oziroma najkasneje v roku 14 dni od poslanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa). Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani, v originalni embalaži s priloženim računom. Poškodovani artiklov ne sprejemamo.

Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko bo to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe ali nedvoumne izjave. Velja, tudi da lahko prodajalec zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj.

Po določbi tretjega odstavka 43.d. člena ZVPot podjetje vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov. Pri odstopu od pogodbe, kjer je bila koriščena koda za popust, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se potrošniku ne vrnejo. Potrošniku se vrne le vplačani znesek.

V izjemnih primerih, ko artikli niso vrnjeni v skladu ZVPot, lahko potrošniku ponudimo odkup artikla z ustrezno odškodnino, ki jo z zapisnikom določimo ob vračilu. Odkup z znižano vrednostjo se upošteva ob potrditvi potrošnika po elektronski pošti.
Potrošnik omenjeno odkupnino koristi izključno ob naročilu drugega artikla enake ali višje vrednosti.

Potrošnik sme opraviti ogled in preizkus prejetega blaga zgolj v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja in kot je to običajno v prodajalnah. Vsakršno ‘preizkušanje’, ki odstopa od navedenega, je mogoče šteti za uporabo blaga, potrošnik pa odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.

Če stranka vrne paket na račun prodajalca oziroma pošlje paket z odkupnino, tega prodajalec zavrne.

Strošek pošiljanja vrnjenega blaga krije pošiljatelj. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo (velja tako za menjavo, kot v primeru odstopa od pogodbe).

Kdaj potrošnik ne more odstopiti od pogodbe?

Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe pri pogodbah o blagu, ki je izdelano po natančnih navodilih potrošnika in prilagojeno njegovim osebnim potrebam (unikatni dizajn).

9. Menjava izdelka

V primeru, da ste kupili artikel, ki bi ga želeli menjati z drugim artiklom, nam napišite sporočilo na info@koko-moko.com.

Potrošnik ima pravico, da v 14-ih dneh od prevzema blaga podjetju sporoči, da želi zamenjati izdelek, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku.

Blago mora biti vrnjeno podjetju najkasneje v 14 dneh od sporočila o odstopu. Kupec krije stroške pošiljanje paketa, ki ga pošilja iz svojega naslova na naslov prodajalca. Izdelek kupcu zamenjamo ter mu ga na stroške kupca ponovno pošljemo. V paketu, ki ga dobimo morajo biti priloženi vsi deli paketa. V primeru, da en ali več delov manjka vam izdelka ne moremo zamenjati.

Priporočamo vam, da pri pošiljanju izdelka, izdelek zavarujete oz. ga zapakirate v kartonasto škatlo.
Izdelek lahko pošljete nazaj v kartonasti škatli, v kateri ste izdelek prejeli. Paketu mora biti nujno priložen račun.
V primeru vračila izdelka brez računa paketa ne moremo zamenjati.

V kolikor kupec uveljavlja pravico do povrnitve kupnine za izdelek s stvarno napako (tovarniško poškodovan izdelek), mu je prodajalec dolžan vrniti celotno vrednost nakupa izdelka. Kupec ima pravico, da uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake v roku dveh mesecev, ko je bila napaka odkrita.

Menjamo le neuporabljen, nepoškodovan in brezhiben izdelek, v prvotnem stanju, kot je bilo ob prevzemu paketa. Izdelek mora biti vrnjen v prvotni embalaži (kartonska škatla), ki mora biti prav tako nepoškodovana in nezmečkana, priloženi morajo biti vsi dodatki, kot je polnilni material in ves papirni material, itd, če so bili del izdelka ob nakupu in prav tako nedotaknjeni. Torej, menjamo lahko le izdelek z embalažo, torej enakega kot ste ga prejeli.

Strošek pošiljanja vrnjenega blaga krije pošiljatelj. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

10. Stvarna napaka

 • Kadar:
  • artikel nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet,
  • artikel nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana,
  • artikel nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane,
  • je prodajalec izročil artikel, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Kako se preverja primernost artikla?
Preverja se z drugim, brezhibnim artiklom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem artiklu.

Kako se stvarno napako uveljavi?
Kupec nas mora o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te obvestiti v zakonsko določenem roku in nam hkrati omogočiti pregled artikla. Pravico do uveljavljanja stvarne napake na artiklu natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

Strošek pošiljanja vrnjenega blaga krije pošiljatelj. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

11. Neprevzem naročenega

Ko vaše naročilo obdelamo in ga oddamo na pošti, prejmete od nas sporočilo na e-mail naslov, ki ste ga vnesli ob naročilu, da lahko paket pričakujte v naslednjih dneh. Če vam poštar osebno paketa ne more predati, vam v nabiralnik da Obvestilo o prejeti pošiljki. Čas za prevzem naročenega na Pošti je 15 dni. Tako dolgo vas paket čaka in če ga ne prevzamete, se le-ta vrne na naš naslov. Če iz kakršnega koli razloga Obvestila od poštarja nimate, nas prosim kontaktirajte na in posredovali vam bomo podatke, s katerimi lahko paket dvignete brez tega listka.

12. Reševanje reklamacij

V kolikor želi kupec kupljen izdelek reklamirati ali vas zanimajo pogoji reklamiranja izdelka, nas kontaktirajte na naslednji način:

 •  preko elektronskega naslova

Pritožbe v zvezi s ponudbo in nakupi na spletni strani rešuje naš reklamacijski oddelek, ki je kupcu na voljo v delovnem času od ponedeljka do petka med 8. in  20. uro. Pogodbeni stranki se dogovorita, da bosta vse spore reševali sporazumno. V primeru, da spora ne bi bilo mogoče doseči, je za reševanje sporov pristojno stvarno sodišče glede na sedež prodajalca.

Kupec je dolžan artikel, ki ga je prodajalcu izročil v garancijsko ali drugačno obravnavo, po zaključku obravnave prevzeti.
V primeru, da ga je poslal po pošti, pa mu bo vrnjen na naslov za dostavo. Prodajalec kupcu pošlje obvestilo o vrnitvi artikla iz obravnave ter ga pozove na prevzem artikla.

13. Obravnava poškodovanih pošiljk ob prejemu

Svetujemo vam, da prejeti paket takoj pregledate in če opazite, da je artikel ali pošiljka fizično poškodovana, v njej manjka vsebina ali kaže znake odprtja nas takoj obvestite na , kjer se bomo dogovorili o nadaljnjem postopku.

Če je izdelek poškodovan, ga lahko vrnete na naš naslov. Vrnjen izdelek bomo predali v reklamacijsko službo, ki bo ocenila upravičenost reklamacije. O rezultatu postopka in nadaljnjih korakih vas bomo obvestili v roku 8 dni po prejemu reklamacije. Možne reklamacije so: menjava izdelka ali vračilo kupnine.

Odgovarjamo samo za napake na izdelku, ki se morebiti poškodujejo pri pošiljanju. Ne odgovarjamo za napake in morebitno nastalo škodo, ki nastane ob nepravilnem uporabljanju/vzdrževanju izdelka.

Strošek pošiljanja vrnjenega blaga krije pošiljatelj. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo. 

14. Izključitev odgovornosti

Prodajalec se trudi po svojih najboljših močeh, da bi spletno mesto vključevalo točne in ažurne informacije o izdelkih, cenah in zalogi. Slike artiklov so dejanski prikaz artiklov, vendar se lahko odtenek barve artiklov za odtenek razlikuje od prikazanega na ekranu potrošnika (različne barvne nastavitve ekranov).

Trgovec stremi k najvišji mogoči stopnji ažurnosti in pravilnosti objavljenih podatkov na spletnem mestu. Kljub temu pa lahko zmanjšana stopnja delovanja uporabljene tehnološke rešitve, vnos, prenos ali pa kakršnakoli druga obdelava podatkov povzroči napako, ki je prikazana na spletnem mestu. V primeru, da obiskovalec spletne strani ocenjuje, da gre za napačno prikazan podatek, lahko prodajalcu sporoči na kontaktne naslove. Prodajalec ni odgovoren za občasno nedelovanje strani, morebitno nepravilnost podatkov in tudi ne za morebitno škodo, nastalo zaradi uporabe netočnih ali nepopolnih informacij ter nezmožnosti dostopa in uporabe informacij na teh spletnih straneh.

Akcijske cene in posebni popusti veljajo do odprodaje zalog.

Prodajalec si pridržuje pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja, kar pomeni tudi onemogočenje ali oviro za uporabo spletne trgovine. Prodajalec ni odgovoren za povrnitev morebitne škode ali stroškov, ki jih ima uporabnik zaradi prenehanja, nedelovanja ali ovir pri delovanju spletne strani.

Prodajalec ne zagotavlja točnosti, popolnost in pravilnost vsebine, objavljene na spletni strani, niti ne prevzema odgovornosti za škodo, ki bi jo utegnil utrpeti uporabnika zaradi zanašanja na objavljeno vsebino. Prodajalec ne odgovarja za škodo, ki utegne nastati na uporabnikovi strojni opremi, programski opremi ali druge opreme zaradi uporabe spletne strani. Uporabnik si mora sam zagotoviti ustrezno zaščito opreme (antivirus itd.) pred dostopom do in uporabo spletne strani. Vsak kupec se z nakupom in s podanimi kontaktnimi podatki strinja s splošni pogoji poslovanja in dovoljuje nadaljnje kontaktiranje z namenom obveščanja o novostih, akcijah, ipd. V primeru nestrinjanja glede kontaktiranja mora kupec pisno obvestiti podjetje, z dopisom po pošti, na elektronski naslov

15. Varovanje osebnih podatkov

(Zakon o varstvu osebnih podatkov ZVOP-1 in Uredba EU 2016/679)

V skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov ZVOP-1 in Uredbo (EU) 2016/679 po 25. 05.2018 mora prodajalec in spletna trgovina koko-moko.com za obdelavo osebnih podatkov svojih kupcev in obiskovalcev pridobiti soglasje za obdelavo osebnih podatkov.

Vsi podatki bodo obravnavani zaupno in bodo uporabljeni zgolj za interno evidenco in v namen, zaradi katerega so bili posredovani. Vaši podatki bodo skrbno varovani pred izgubo, zlorabo, nepooblaščenim dostopom, razkrivanjem, spreminjanjem ali uničenjem.

Pri vpisu v e-mail novice in pridobitev kupona za popust bomo zbirali in obdelovali naslednje osebne podatke:Ime in priimek, E-mail naslov.

Prodajalec in spletna trgovina koko-moko.com, kot upravljalec zbirk osebnih podatkov, sme pridobljene podatke uporabiti in obdelovati v skladu z določili predpisov o varstvu osebnih podatkov za vse spodaj navedene namene in komunikacijske kanale:

 • • upravljanje baze podatkov in pošiljanje ponudb,
 • • izvajanje marketinških aktivnosti – oglaševanje,
 • • analiziranje in proučevanje nakupovalnih navad,
 • • spremljanje in beleženje dostavljivosti poslanih e-poštnih sporočil (ali jih je imetnik prejel),
 • • spremljanje in beleženje, katere vsebine je imetnik e-poštnega naslova odprl oziroma prebral (spremljanje klikov na spletne povezave, vsebovane v e-poštnih sporočilih),
 • • izvajanje dodatnih ponudb,
 • • izvajanje nagradnih iger in sodelovanje na promocijskih dogodkih, ki vključujejo žrebanja in objavo podatkov o izžrebancih ter zbiranje osebnih podatkov na promocijskih dogodkih.

Pri nakupu v spletni trgovini koko-moko.com bomo zbirali in obdelovali naslednje osebne podatke: Ime in priimek, Naslov, Poštna številka, Kraj, Telefon, E-mail naslov.

Zbrane osebne podatke bomo skrbno hranili in obdelovali dokler obiskovalec ali kupec spletne trgovine koko-moko.com ne bo zahteval izbrisa oziroma se ne bo odjavil.

Pridobljenih osebnih podatkov ne bomo z nikomer delili, niti jih nikomur posredovali. Namenjeni bodo izključno za zgoraj navedene namene.

Če ne želite, da se vaši podatki uporabljajo za zgoraj naštete primere nas nemudoma o tem pisno obvestite na

16. Druga določila

Kupcu pripadajo vse pravice po zakonu o varstvu potrošnikov. Vsi tu navedeni pogoji in pravila so zavezujoči za kupca in prodajalca. Vse morebitne spore bosta stranki reševali sporazumno. V primeru, da sporazuma ni mogoče doseči, bo spor reševalo pristojno sodišče.
Sklenjene pogodbe so shranjene v elektronski obliki na serverju prodajalca. Vpogled vanje je možen le s predhodno najavo kupca.

17. Pritožbe in spori

Prodajalec spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb.

Pritožba se odda preko e-poštnega naslova . Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Prodajalec se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniških sporov nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in potrebnim časom ter stroški, ki nastanejo zaradi reševanja spora, kar je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem.

Zato si prodajalec prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno. V primeru, da sporazuma ni mogoče doseči, bo spor reševalo pristojno sodišče.

18. Izvensodno reševanje sporov

Skladno z zakonskimi normativi prodajalec ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Koko-moko.com, ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=SL . Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št.524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

19. Kaj so piškotki

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša. Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani:

 1. Nujno potrebni piškotki
  Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno(npr. prijava, varnosti…).
 2. Izkustveni piškotki
  Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje…). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.
 3. Funkcionalni piškotki
  Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (uporabniško ime, jezik, regijo…) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.
 4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

20. Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov nastavite tako, da piškotkov ne sprejemajo.

21. Pravice intelektualne lastnine

Vsa vsebina (slike, besedilo, logotip, dizajn …) je v lasti lastnika spletne trgovine. Reproduciranje, distribuiranje, predelava ali druga uporaba avtorskih del, objavljenih na spletni strani koko-moko.com, brez pisnega dovoljenja lastnika spletne trgovine ni dovoljena in predstavlja kršitev zakona s področja avtorskih pravic. Prodajalec si pridržuje pravico do manjših sprememb v opisu izdelkov, brez obveznosti obveščanja uporabnikov.

Slike so lahko samo simbolične in ne odražajo vedno v celoti dejanskega stanja.

Splošni pogoji poslovanja veljajo od 27.5.2019 in se lahko kadarkoli brez predhodnega obvestila spremenijo.

-dopolnitev pogojev 6.12.2020

-sprememba pogojev v veljavi od 8.1.2021

Želimo vam veselo nakupovanje in prijetno uporabo Koko Moko izdelkov!